Amazon maakt betaling per bank mogelijk in Nederland

Nieuws

Het is al enige tijd mogelijk om vanuit Nederland bestellingen te plaatsen bij de Duitse website van Amazon, maar tot op heden was dit alleen een optie voor consumenten met een creditcard. Vandaag is daar verandering in gekomen, want het is nu ook mogelijk om met je bankrekening te betalen.

Amazon betalen per bank

Klanten met een bankrekening kunnen nu per incasso met euro’s betalen, waarbij moet worden opgemerkt dat SEPA-betalingen alleen mogelijk zijn in euro’s. Tijdens het bestelproces is het mogelijk om je bankgegevens te koppelen aan je account met de optie ‘Nieuwe bankrekening toevoegen’ in het gedeelte ‘Betaalmethode selecteren’ of ‘Je bankrekening’. Om orders via Amazon met je bankrekening te betalen voeg je het IBAN-nummer, de naam van de rekeninghouder en BIC (Swift-code) toe aan je account. Het is waarschijnlijk verstandig om dit te doen op de Amazon.de, omdat deze pagina’s inmiddels in het Nederlands beschikbaar zijn.

Amazon schrijft dat het geld pas van je rekening wordt afgeschreven wanneer de bestelde items zijn verzonden. Voor digitale bestellingen wordt er geld afgeschreven wanneer de downloadlink wordt toegestuurd. Orders die worden gesplitst in meerdere leveringen, verschijnen afzonderlijk op je bankafschrift.

Het is nog onbekend of Amazon plannen heeft om het betalen per bankrekening ook mogelijk te maken op de Franse, Italiaanse en Spaanse website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*