Eerste foto’s Sony Xperia Z2 verschijnen online

De Sony Xperia Sirius D6503, oftewel de Sony Xperia Z2, zal volgende week tijdens het Mobile World Congress worden aangekondigd, maar er lijkt nog weinig te zijn wat we nog niet weten over de smartphone. Eerder toonden we je al hoe de interface van de Xperia Z2 eruit zal komen te zien, en vandaag is het de beurt aan het toestel zelf.

In de artikel zie je de laatst gepubliceerde screenshots van de vernieuwde Sony interface en een bevestiging van het merendeel van de specificaties. Wat we inmiddels weten is dat de Sony Xperia Z2 zal beschikken over een Snapdragon 800 (MSM8974AB) processor met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3Ghz, een Adreno 330-gpu en 3GB aan RAM. De 20,7-megapixel camera heeft een 1/2.5” sensor en bij de lancering zal de smartphone draaien op Android 4.4.2 KitKat.

De foto’s van de Sony Xperia Z2 bevestigen dat het Japanse bedrijf ditmaal heeft gekozen voor stereo speakers aan de voorzijde. Op de onderstaande foto zie je een vergelijking tussen de Xperia Z2 (5,2-inch) en de Xperia Z1 (5-inch). Zoals je kan zien zijn beide smartphones qua grootte bijna identiek aan elkaar, echter heeft Sony de bezel van de Xperia Z2 aanzienlijk weten af te slanken.

Net zoals de Samsung Galaxy Note 3 zal de Sony Xperia Z2 ook in staat zijn om video’s in 4k (2160p) op te nemen. Daarnaast zal er ook een slow-mo (Timeshift) functie aanwezig zijn.

Het nieuwe scherm van de Sony Xperia Z2 zal ook een modus bevatten voor handschoenen, wat in de praktijk simpelweg betekent dat het touchscreen een stuk gevoeliger is waardoor handschoenen ook werken. Uit de screenshots valt op te maken dat we de Xperia Z2 kunnen ontgrendelen door op het scherm te tikken, iets wat weer vorig jaar al zagen op de LG G2.

Voor de audio fanaten onder ons is er goed nieuws, want de Sony Xperia Z2 zal USB DAC ondersteuning bieden, waarmee hoge kwaliteit audio kan worden afgespeeld in combinatie met een externe versterker.

Sony heeft ook een speciale simpele launcher ontwikkeld, die een grotere grid van apps weergeeft op het scherm en drie snelkoppelingen naar je favoriete contacten. De telefoon app is door Sony ook onder handen genomen en bevat een antwoord apparaat functie waarmee je een eigen begroeting kan instellen. Met Smart Call wordt een inkomend telefoongesprek automatisch gestart wanneer je de telefoon naar je oor brengt.

Het Japanse bedrijf lijkt niet alleen naar zichzelf te hebben gekeken, want we zien ook iets wat wel erg lijkt op het door HTC ontwikkelde BlinkFeed. Deze functie is toegankelijk door middel van een swipe naar boven vanuit de navigiatie balk en is geplaatst naast Google Now. We weten nog niet precies wat de functie doet, maar het lijkt om een overzicht van sociale informatie te gaan.

De Sony Xperia Z2 wordt verwacht tijdens het Mobile World Congress dat op 24 februari 2014 van start gaat.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.