Eerste screenshots Sony Xperia Z2 interface lekken

Sony lijkt momenteel hard te werken aan de Xperia Z2, de smartphone die volgende week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal worden aangekondigd. Het apparaat draagt momenteel de codenaam Sirius, maar zal in februari als de Sony Xperia Z2 worden geïntroduceerd.

Enkele dagen geleden zagen we enkele hoge resolutie foto’s verschijnen van de Sony Xperia Z2 (D6503/Sirius). Eerdere schattingen leken te wijzen op een 5,2-inch scherm met een 1080p resolutie, maar deze nieuwe informatie (inclusief screenshot) lijkt te duiden op een 4,9-inch 1080p scherm.

De Sony Xperia Z2 draait op een 2,3Ghz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-soc (MSM8974AB) met 3GB aan RAM werkgeheugen en een snellere Adreno 330-gpu. Op de achterkant is een 20,7-megapixel camera te vinden met een grotere sensor en natuurlijk zal Android 4.4 KitKat ook van de partij zijn met een vernieuwde Sony interface.

Op de gelekte screenshots zien we echter nog Android 4.3 Jelly bean met Sony’s nieuwe interface. Wanneer het product klaar is voor productie zal de smartphone echter draaien op Android 4.4 KitKat, de firmware die op de screenshots is te zien is al enkele wekend oud. Ondanks dit feit tonen de screenshots ons wel aan dat Sony bezig is met het veranderen van zijn eigen launcher.

Op de pagina met snelle instellingen zien we nieuwe iconen, de optie om notificaties te beheren en een aantal nieuwe thema’s. De verwachting is dat de Sony Xperia Z2 op 24 februari tijdens het Mobile World Congress zal worden aangekondigd.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.