Eerste screenshots van Sony Xperia Z2 camera app, 4K ondersteuning

Nieuws

Recentelijk verschenen al de eerste foto’s die geschoten waren met de Sony Xperia Z2 camera en zagen we daarvoor zelfs al het toestel in volle glorie. Op deze foto’s leek het scherm bijna geen bezel te hebben, waardoor Sony een extreem groot scherm kan gebruiken, zonder daarvoor het toestel groter te moeten maken in vergelijking met zijn voorganger, de Xperia Z1.

Vandaag hebben we nog wat meer nieuws over de Sony Xperia Z2, waaronder een aantal screenshots van de camera interface. Een anonieme bron die zijn hand wist te leggen op het nieuwe toestel en heeft kort daarna een aantal screenshots gepubliceerd van de 4K video app, de Creative Effect camera app en de Timeshift video app.

Deze functies zijn echter niet exclusief toebehoren tot de Sony Xperia Z2. Met de uitrol van de Android 4.4.2 KitKat update voor de Sony Xperia Z1 Compact, Xperia Z1 en de Xperia Z Ultra, zullen ook de bezitters van de eerder genoemde smartphones aan de slag kunnen met deze nieuwe camera functies.

Daarnaast tonen de gelekte screenshots ook de verschillende instellingen qua video kwaliteit. De resolutie voor de geschoten foto’s is daarbij ook zichtbaar. Dankzij de update zal het straks mogelijk zijn om 1080p video’s te schieten op 60 frames per seconde, terwijl dit bij de Xperia Z1 (Android 4.3 Jelly Bean) momenteel slechts 30 frames per seconde is.

Voor het maken van foto’s zijn er instellingen mogelijk die variëren van 20,7-megapixel tot slechts 2-megapixel foto’s. Een handmatige modus is nog steeds aanwezig voor diegene die geen gebruik willen maken van de atuomatische downsampling functie, waarbij 20-megapixels foto’s direct worden verkleind tot een resolutie van 8-megapixel.

De Sony Xperia Z2 zal zijn debuut maken tijdens het Mobile World Congress dat op 24 februari van start gaat. Naast de 20,7-megapixel camera, verwachten we een 5,2-inch Triluminos scherm, Snapdragon 800-cpu, Adreno 330-gpu, 3GB aan RAM, 16GB opslag met microSD ondersteuning, 3600mAh accu en een vernieuwe Xperia interface die gebaseerd zal zijn op Android 4.4.2 KitKat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*