Internet vergelijken: hier moet je rekening mee houden

Ben je toe aan een nieuwe internetprovider? Door jaarlijks te wisselen kun je in de meeste gevallen honderden euro’s besparen, ook bij alleen internet. Nieuwe klanten krijgen namelijk vaak meerdere maanden korting, een cadeaubon of een gratis cadeau. Maar waar moet je nou eigenlijk rekening mee houden bij het kiezen van een provider? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

Ons belangrijkste advies is om je niet volledig blind te staren op de prijs, omdat een goedkoper pakket mogelijk helemaal niet voldoet aan jouw eisen. Nadat je onderstaande informatie hebt gelezen hopen we dat je een beter idee hebt gekregen wat je thuis nodig hebt.

Hoe kies ik het juiste internetpakket?

Bij het kiezen van het juiste pakket moet je rekening houden met de snelheid van de verbinding, het aantal personen met wie je samenwoont en je huidige mobiele provider.

Welke internetverbindingen zijn er beschikbaar?

In Nederland kun je kiezen uit drie verschillende opties: (A)DSL, kabel en glasvezel. Deze opties zijn niet voor iedereen beschikbaar en verschillen per regio. Bij het vergelijken van internetabonnementen is het daarom belangrijk om de juiste postcode in te vullen, zodat je ziet dat er beschikbaar is in jouw regio.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.