IPS scherm Sony Xperia Z2 vergeleken met Galaxy Note 3

De Sony Xperia Z2 mag dan qua uiterlijk en hardware niet veel van zijn voorganger verschillen, maar de belangrijkste verandering is zonder twijfel het nieuwe 5,2-inch 1080p IPS-scherm, in plaats van de goedkopere en LCD TN panelen die het Japanse bedrijf eerder gebruikte. Deze schermen staan garant voor matige kijkhoeken, fletse kleuren, en het was dan ook niet verwonderlijk dat de Xperia Z & Z1 op de punten zeer slechte scoorde. Het goede nieuws is dat de Sony Xperia Z2 niet langer met deze problemen kampt dankzij de gebruikte IPS technologie.

Dat het scherm zoveel beter is dan zijn voorgangers heeft naar alle waarschijnlijkheid weinig te maken met de gebruikte technologieën, waaronder marketingfuncties zoals Triluminos, Live Color LED of de X-Reality engine voor mobiele apparaten. Waarom denken we dit? Nou deze technologieën werden ook al gebruikt voor het scherm van de Xperia Z1, en voor een high-end smartphone met een zeer hoog prijskaartje waren de prestaties zeker niet om over naar huis te schrijven, en dan zijn we nog positief.

Het scherm van de Sony Xperia Z2 werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona al even kort onder handen genomen, en het blijkt de kleuren zeer natuurgetrouw zijn wat een duidelijk indicatie is dat het gaat om een goed gekalibreerd paneel van hoge kwaliteit. Een eerdere vergelijking toonde al aan dat het kleurengamma groter is dan dat van RGB, waarbij het zelfs in de buurt komt van de waarden van de door Samsung gebruikte super-AMOLED schermen.

Een goed voorbeeld is de onderstaande video waarop het scherm van de Xperia Z2 er levendiger uitziet dan het super-AMOLED paneel van de Samsung Galaxy Note 3. Helaas wordt er geen Engels gesproken in de video, waardoor we niet weten welke schermmodus er is gebruikt op de Galaxy Note 3. Ondanks dat zijn wij in ieder geval zeer tevreden met de resultaten en lijkt het erop dat de Xperia Z2 weinig tot geen minpunten kent.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.