LG G3 krijgt QHD-scherm, octa-core processor en 16-megapixel camera

Nieuws

In augustus van 2013 onthulde LG Display het eerste 5,5-inch IPS LCD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, ook wel beter bekend als Quad HD (QHD). Tijdens de aankondiging van dit nieuwe paneel werd het niet duidelijk wanner het bedrijf van plan zou zijn om een smartphone met een QHD scherm op de markt te brengen, maar dit zou mogelijk pas in de tweede helft van 2014 gaan gebeuren.

Het doorgaans betrouwbare ZDNet Korea citeerde in december een insider uit de industrie die informatie had ontvangen over het volgende Android vlaggenschip van LG, dat naar alle waarschijnlijkheid de naam LG G3 zal krijgen en de opvolger is van de positief ontvangen G2.

De LG G3 zou in de tweede helft van 2014 op de markt worden gebracht. Het zou beschikken over het eerder beschreven IPS LCD paneel van 2560 x 1440 pixels, maar op dit moment blijft de grootte van het scherm nog onbekend. Onder de behuizing zouden we een nieuwe octa-core processor vinden die door LG zou zijn ontwikkeld en een 16-megapixel camera op de achterkant van de smartphone. Deze nieuwe processor zou intern de naam LG Odin hebben gekregen. LG zou niet alleen plannen hebben om deze chip te gebruiken in de LG G3, maar ook voor de nieuwe G Pad tablets.

Eerder dit jaar sloot LG een overeenkomst met ARM om gebruik te mogen maken van de nieuwe Cortex-A50 architectuur met 64-bit ondersteuning. Het ligt dan ook voor de hand dat LG’s eigen Odin processor zal gaan profiteren van deze overeenkomst tussen de twee bedrijven.

De LG G3 zal de grote concurrent moeten gaan worden van de Samsung Galaxy S5, die vanaf 11 april beschikbaar is. De Samsung smartphone beschikt over een 5,1-inch super-AMOLED scherm met een 1080p resolutie en een Snapdragon 801 processor. Gezien de releasedatum van de S5 ligt het voor de hand dat de LG G3 in de eerste helft van 2014 zal verschijnen, maar we zullen moeten afwachten wat er gaat gebeuren in de komende maanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*