Motorola lijkt zelf prijs van Moto 360 te bevestigen

We weten dat de G Watch van LG het eerste Android Wear apparaat op de markt gaat worden. Volgens de laatste geruchten zal deze smartwatch ergens rond Google I/O op de markt worden gebracht, maar iedereen kijkt natuurlijk uit naar de Moto 360 van Motorola. Het is tot op heden 1 van de weinige smartwatch ontwerpen dat positief is verwelkomd door consumenten, maar tot vandaag was er nog steeds veel onduidelijkheid over de prijs van de Motorola Moto 360.

De vandaag verschenen informatie is grappig genoeg afkomstig van het bedrijf zelf. Op woensdag startte Motorola namelijk op Google+ een wedstrijd waarin het aan gebruikers vroeg om een ontwerp voor de wijzerplaat in te dienen. Deze wedstrijd zal over drie weken worden beindigd en de winnaar zal een Moto 360 smartwatch ontvangen. In de voorwaarden is te lezen dat de Motorola Moto 360 een geschatte verkoopwaarde heeft van $249, omgerekend zo’n €180. De negen anderen ontvangen een Google Play giftcard ter waarde van $50 en bij het indienen van een ontwerp ga je ermee akkoord dat je ontwerp mag worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Het prijskaartje van $249 komt niet geheel uit de lucht vallen, want eerder schreven we al dat de Moto 360 verkrijgbaar zal zijn voor €249, en aangezien elektronica vaak duurder is in Europa is het goed mogelijk dat de dollarprijs direct wordt omgezet naar euro’s. De wedstrijd is op 24 juni ten einde, een dag voordat de Google I/O conferentie van start gaat, en het lijkt erop dat de geruchten over een lancering in juli ook weleens kunnen gaan kloppen.

Wij houden je tot dat moment in ieder geval op het hoogte van het laatste Moto 360 nieuws, in de tussentijd kun je hier alle ontwerpen bekijken.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.