Motorola Moto 360 kan draadloos via Qi worden opgeladen

Tijdens de aankondiging van de Motorola Moto 360 smartwatch was er nog veel onduidelijkheid over hoe de smartwatch moest worden opgeladen. Motorola wilde deze functie nog geheim houden, echter lijkt het niet te gaan om een functie die we nog niet eerder hebben gezien, want dankzij het FCC lijken wij te weten hoe de Moto 360 kan worden opgeladen.

In de FCC documenten is duidelijk te zien dat het gaat om de Moto 360, aangezien er meerdere malen over de naam van het product wordt gesproken. Hieruit valt op te maken dat de Moto 360 gebruik zal maken van het Wireless Power Consortium (WPC) protocol voor het draadloos opladen. Dit betekent in de praktijk dat de smartwatch draadloos kan worden opgeladen met de Qi technologie, zoals we eerder al hadden verwacht.

Het lijkt dus niet te gaan om een volledig nieuwe technologie of opties als opladen via zonne-energie of kinetische energie. Tijdens de Google I/O presentatie zijn we ook te weten gekomen dat de Motorola Moto 360 pas aan het einde van de zomer zal zijn te verkrijgen en we hopen dat de smartwatch ook direct in Nederland beschikbaar zal zijn.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.