Motorola Moto 360 smartwatch deze zomer beschikbaar

Google kondigde onlangs Android Wear aan, een project dat Android ook naar wearables zoals een smartwatch brengt, en Motorola zal 1 van de eerste bedrijven zijn die gebruik gaat maken van Google’s nieuwste software. Motorola kondigde namelijk de Moto 360 aan, een smartwatch gebaseerd op het nieuwe Android Wear besturingssysteem.

Het is niet alleen 1 van de eerste Android Wear producten, maar het weet mede op te vallen dankzij het ronde ontwerp, terwijl de concurrentie tot op heden alleen rechthoekig horloges heeft aangekondigd. Volgens Motorola is de Moto 360 alles wat je nodig hebt, met het uiterlijk dat je wilt.

Op de Motorola Moto 360 is het niet alleen mogelijk om de tijd en datum af te lezen, want ook kun je door middel van je smartphone ook notificaties ontvangen. Wanneer iemand je bijvoorbeeld belt of je een email stuurt dan zal de Moto 360 dit automatisch weergeven op het ronde OLED scherm.

Naast het weergeven van notificaties en de tijd is er ook Google Now ondersteuning aanwezig, zodat je ook tegen de Moto 360 kan praten, helaas werkt Now momenteel nog steeds alleen voornamelijk in het Engels. Om Google Now te starten zeg je “Ok Google” gevolgd door een commando om een afspraak te plannen, een bericht te versturen, een alarm in te stellen of om een notitie te maken.

De Motorola Moto G moet deze zomer beschikbaar zijn voor een tot op heden nog onbekende prijs.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.