Nieuwe screenshots tonen vernieuwde LG G3 interface

Eerder toonden wij je al exclusief een screenshot die direct genomen was vanaf de LG G3, en nu heeft ook GSMArena zijn hand weten te leggen op een aantal nieuwe screenshots. Niet alleen tonen zij hoe de nieuwste Optimus eruit zal komen te zien, maar ook bevestigen ze dat de telefoon inderdaad zal beschikken over een QHD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

De screenshots zouden afkomstig zijn van een zeer betrouwbare bron en wij kunnen bevestigen dat het inderdaad om de screenshots gaat van de LG G3. Volgens de bron zal de LG G3 je vertellen dat je mogelijk een paraplu nodig bent, omdat het zou kunnen gaan regenen in de middag, deze functie is te zien op de eerste screenshot. LG heeft de weersvoorspelling gekoppeld aan een systeem dat gepersonaliseerde informatie vrijgeeft voor je dagelijkse routine.

Het is duidelijk dat de nieuwe look van de Optimus UI (Android 4.4 KitKat) een stuk platter en schoner is, een trend die we hedendaags bij steeds meer fabrikanten zien. De iconen, launcher en notificaties zitten minder op elkaar gepropt, waardoor de LG G3 interface een stuk ruimtelijker aanvoelt.

In het menu met snelle instellingen zien we nu ook ronde iconen, net zoals dat geval is op de Samsung Galaxy S5 in combinatie met de vernieuwde TouchWiz interface. De positie van de QSlide Apps zijn onveranderd gebleven en mijn persoonlijke mening is dat het notificatiescherm er nog steeds vrij druk uitziet, vooral in vergelijking met het startscherm en de launcher.

Op het hardware vlak zal de LG G3 gebaseerd zijn op de LG Isai FL. Deze smartphone zal alleen in Japan worden uitgebracht en beschikken over een quad-core Snapdragon 801 processor geklokt op 2,5GHz, een 5,5-inch LCD scherm met een resolutie van 2560 x 14400 pixels, 2GB aan RAM, 32GB opslagruimte met microSD ondersteuning, een 3000mAh accu en ook zal de IPXX gecertificeerd zijn, wat betekent dat de LG G3 water- en stofbestendig is.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.