Sony presenteert Xperia Z2 met 4K-ondersteuning

Nieuws

xperia-z2-hero-whiteDe Sony Xperia Z2 is tijdens het Mobile World Congress zoals verwacht aangekondigd op de eerste dag van de beurs, en het heeft er alle schijn van dat Sony dit jaar het gaspedaal volledig gaat intrappen op de smartphone markt, want de Xperia Z2 komt slechts zes maanden na de introductie van de Xperia Z1. Het bedrijf maakt eerder al bekend zich volledig te gaan richten op smartphones, tablets en televisies.

Scherm

Het scherm van de Sony Xperia Z2 is een 5,2-inch IPS Triluminos paneel met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het probleem met het 5-inch scherm van de Xperia Z1 waren de matige kijkhoeken van het scherm, maar Sony zegt dit probleem volledig te hebben opgelost met het IPS scherm van Xperia Z2.

Hardware

Onder het scherm vinden we de volgende verbetering, want de Sony Xperia Z2 beschikt over een 2,3GHz quad-core Snapdragon 801 processor met 4G/LTE ondersteuning en in totaal 3GB aan RAM werkgeheugen. Op de achterkant vinden we nog steeds een 20,7-megapixel camera, maar met de Xperia Z2 kunnen er nu ook video’s worden geschoten in 4K, waardoor het volgens Sony de beste waterbestendige camera is. Daarnaast is er in de 8,2mm dikke behuizing een 3200mAh accu geplaatst en zal de Sony Xperia Z2 dankzij zijn specificaties één van de beste Android smartphones zijn wanneer het toestel te koop is in maart.

Audio

Het zijn echter niet de enige verbeteringen, want op de Sony Xperia Z2 zijn nu aan de voorzijde stereo speakers te vinden, zoals eerder al werd gespeculeerd. Verder is er ruisonderdrukking aanwezig wanneer je de Sony Xperia Z2 gebruikt in combinatie met de headset.

Camera

De camera op de Sony Xperia Z2 is exact dezelfde 20,7-megapixel sensor als de module op de Xperia Z1, maar dankzij de snellere processor en meer RAM geheugen is er een stuk meer mogelijk. Aan het begin kon je al lezen dat er nu 4K ondersteuning aanwezig is, maar er is nu ook een Timeshift functie aanwezig voor video’s. Hiermee kun je 720p video’s schieten op 120 frames per seconde, en daarna kiezen welke moment er in slow-motion moeten worden afgespeeld. Met de camera app is het ook mogelijk om in real time effecten toe te passen, echter zullen we deze uitgebreid behandelen in de review van de Xperia Z2.

xperia-z2-gallery-05-waterproof-super-durable

Lancering

De Sony Xperia Z2 kopen zal vanaf maart mogelijk zijn in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 649 euro gekregen en zal ook in combinatie met een abonnement zijn te verkrijgen. In vergelijking met de Xperia Z1 is de Xperia Z2 dunner, heeft het een groter scherm, snellere processor, meer RAM, grotere accu, stereo speakers en draait het op Android 4.4.2 KitKat met Sony’s eigen interface.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*