Sony Xperia Z2: De technologie van het scherm

Nieuws

Het Mobile World Congress van dit jaar betekende de aankondiging van de beste Sony smartphone tot op heden, de Sony Xperia Z2. Het is de opvolger van de in 2013 uitgebrachte Xperia Z1, en brengt een groot aantal verbeteringen op het gebied van hardware en software. De meest opvallende verbetering is zonder twijfel het scherm, waarvan Sony zegt dat dit het beste smartphone scherm ooit is. Overdrijft men of zit er toch een kern van waarheid in?

De Sony Xperia Z2 beschikt over een 5,2-inch scherm met 1920 x 1080 pixels, en met 424 pixels per inch is het beeld haarscherp. Echter zijn dit geen specificaties die we nog nooit hebben gezien, want zelfs de Xperia Z van begin 2013 telde al hetzelfde aantal pixels. Maar de grote verandering zit hem in de gebruikte technologie, de Sony Xperia Z2 heeft in tegenstelling tot de Xperia Z & Z1 namelijk wel een IPS LCD scherm. Dit is dan ook de hoofdreden dat het scherm van de Xperia Z2 er zoveel mooier uitziet in vergelijking met zijn voorgangers. Niet alleen zijn de kijkhoeken veel groter, maar ook zijn de kleuren zoveel levendiger.

sony-header-680

De IPS technologie in combinatie met Sony’s eigen Triluminos technologie lijkt een zeer sterke combinatie te zijn voor de Xperia Z2. Het is een dure marketingnaam dat eigenlijk niks meer is dan een software algoritme dat de kleurreproductie verbreedt, kleurgamma vergroot en de kleurgradatie optimaliseert. De technologie werkt hand in hand met Sony’s X-Reality engine, dat in real-time de scherpte en het contrast analyseert, waardoor er minder ruis zichtbaar is op het scherm.

Maar beide technologien zijn inmiddels al niet meer nieuw, en ook al te vinden op zijn voorganger, echter is daar nog Sony’s Live Colour LED. Deze functie maakt zijn debuut op de Sony Xperia Z2. De Live Colour LED gebruikt rood en groen fosfor samen met blauwe LED’s en aangepaste kleurenfilters. Bij het combineren van deze elementen moet de helderheid van het scherm omhoog gaan en zal het licht van de backlight gelijkmatiger worden verspreidt. Het resultaat is dat het scherm van de Xperia Z2 rijkere kleuren moet produceren, zonder overdreven verzadigde kleuren.

Of het scherm daadwerkelijk beter is dan de concurrentie valt nog te bezien, maar wat we wel weten is dat dit het beste smartphone paneel is in de huidige en voorgaande Xperia line-ups.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*