Sony Xperia Z2 Scherm: Groot kleurengamma, hoge kleurnauwkeurigheid

Sony kondigde op de eerste dag van het Mobile World Congress zijn nieuwste Android smartphone aan, de Xperia Z2, en één van de belangrijkste verbeteringen moet het nieuwe IPS scherm zijn. Waar Sony eerder indruk maakte met het ontwerp en de hardware van de Xperia Z, Xperia Z1 en Z1 Compact, bleef het scherm altijd ver weg achter in vergelijking met de concurrentie door schermen te gebruiken met fletse kleuren en zeer matige kijkhoeken.

Bij de Xperia Z2 heeft Sony dan ook gekozen voor een volledig nieuw IPS scherm. Het scherm van de Xperia Z2 is met 5,2-inch een stukje geworden en de Triluminos technologie moet zorgen voor natuurgetrouwe kleuren. De resolutie van het scherm is niet veranderd en telt nog steeds 1920 x 1080 pixels, maar de kijkhoeken zijn enorm verbetert door Sony en ook kloppen de kleuren veel beter.

Het lijkt er ook op dat Sony zijn tijd heeft genomen om het scherm van de Xperia Z2 die keer op een hoogwaardige manier te kalibreren, want de eerste tests met het schermen tonen een veelbelovend plaatje.

Op de onderstaande afbeelding zie je dat het scherm van de Sony Xperia Z2 een groot kleurengamma (groter dan de RGB standaard) heeft dat zelfs de kleuren van super-AMOLED begint te naderen. De grafiek geeft een visuele representatie van de kleurnauwkeurigheid van het Xperia Z2 scherm en de kleine stipjes geven de metingen van de grenzen van de driehoek aan. Aan de wijze waarop de stippen zijn geplaatst is te zien dat er geen enorme kloof tussen zit. Dit betekent dat de kleuren nauwkeurig worden weergegeven, en een hoge kleurnauwkeurigheid zorgt voor een zeer goede kijkervaring.

Het komt niet vaak voor dat een scherm bijna perfect gekalibreerd is, maar de Sony Xperia Z2 lijkt hierop een uitzondering te zijn. Een Sony Xperia Z2 kopen zal in ieder geval niet resulteren in kopzorgen over kijkhoeken of kleurnauwkeurigheid.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.