YouTube brengt picture-in-picture-functie naar desktop

YouTube voor iOS en Android hebben al tijden een zwevende videospelers, waardoor gebruikers van de app verder kunnen zoeken terwijl de video nog steeds kan worden bekeken. Google blijkt deze handige functie nu ook te testen voor desktop-gebruikers.

YouTube picture-in-picture

Een kleine groep YouTube-gebruikers heeft melding gemaakt dat de picture-in-picture-speler momenteel wordt getest op de desktopsite. Mocht je deel uitmaken van die groep, dan kun je een video starten en vervolgens ergens op YouTube een actie uitvoeren, zoals terugkeren naar de startpagina of een zoekopdracht uitvoeren, terwijl de video nog steeds in de rechteronderhoek van het scherm wordt weergegeven. De zwevende videospeler geeft gebruikers de mogelijkheid om de video te pauzeren/hervatten, opnieuw af te spelen of om de volgende video in de afspeellijst te starten.

Momenteel is er nog geen optie om de functie in of uit te schakelen, waardoor je nog even geduld zal moeten hebben wanneer je geen onderdeel uitmaakt van de huidige groep. Er bestaat zelfs een kans dat YouTube besluit om de functie in zijn geheel te schrappen.

Wij juichen de komst van een zwevende videospeler in ieder geval toe, want het is uitermate aangenaam wanneer een video niet direct wordt afgesloten op het moment je nog even verder wilt zoeken. Bovendien lijkt de functie uitermate geschikt te zijn voor de nieuwe muziekdienst van YouTube waarover al lange tijd wordt gesproken, hoewel het ook zou kunnen betekenen dat de videospeler alleen beschikbaar wordt gemaakt voor YouTube Red-abonnees.

Dit is een speciaal voor mobiel geoptimaliseerde AMP-pagina, op onze volledig website kun je reageren op dit bericht.