Het samenwerkingsverband tussen de bedrijven zou voor een snellere ontwikkeling van de oled-technologie moeten zorgen en de planning is dat JOLED eind 2016 begint met de massaproductie van oled-display. Apple zou vanaf dat moment dus ook kunnen beslissen om de generatie iPads die in 2017 worden uitgebracht te voorzien van een oled-scherm.
[sc:inpost-tekst ]Apple schijnt naar verluidt al gebruik te maken van oled-displays voor de Apple Watch, echter is dit tot op heden nog niet officieel bevestigd. De schermen van de Apple Watch zouden door LG worden geproduceerd.
Het is in onze ogen dan ook aannemelijk dat Apple in de nabije toekomst ook de iPhone en iPad gaat voorzien van een oled-scherm. De oled-technologie is superieur aan de huidige generatie lcd’s en de verwachting is dat oled zich op een sneller tempo zal ontwikkelen dan de lcd-technologie. Volgens een recent gerucht zou Apple zelfs overwegen om de iPhone in 2016 al uit te rusten met een oled-scherm.
Er is echter nog een lange weg te gaan, want de productieproblemen met de Apple Watch zouden mogelijk worden veroorzaakt door een lage yield van de LG oled-schermen. Voor Apple is er in ieder geval veel aan gelegen om de stap naar oled zo snel mogelijk te maken, omdat de technologie steeds volwassener aan het worden is.
Samsung is op dit moment een van de weinige fabrikanten die oled gebruikt voor zijn high-end smartphones en sinds 2014 zijn de oled-schermen ook terug te vinden op de Galaxy Tab S-serie.
Het grote voordeel van de oled-technologie is dat er geen backlight nodig is om de pixels te verlichten, oleds zijn hun eigen lichtbron, waardoor zwart ook echt zwart is. Een interface die vooral gebruik maakt van de kleur zwart verbruikt daardoor amper stroom, omdat de pixels individueel uitgeschakeld kunnen worden. Aan de andere verbruiken oled-schermen meer stroom bij een volledig wit scherm en dat zou vooral voor iOS producten een klein probleem kunnen zijn.
[sc:adsense-tekst ]